مشاهده حلزون برهنه آبشش (نودی برانش) فتوسنتز کننده در خلیج فارس

۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - بازبینی مسعود ناطقی


مشاهده حلزون برهنه آبشش (نودی برانش) فتوسنتز کننده در خلیج فارس


نخستین مشاهده یک گونه حلزون برهنه آبشش (نودی برانش) فتوسنتز کننده در خلیج فارس در اردیبهشت ماه ۹۶ توسط آقای امید علیزاده به توصیف ژنتیکی آن توسط محققین دانشگاه شهید بهشتی به سرپرستی آقای دکتر علی نصرالهی منجر گردید که مقاله آن در ژورنال علمی جانورشناسی خاورمیانه در انگلستان بچاپ رسید. این گونه حلزون برهنه آبشش با نام علمی Elysia tomentosa, تنها حلزون فوتوسنتز کننده در جهان است که درسال 2015 اولین رکورد از این گونه در خلیج فلوریدا ثبت شده و مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.

رکوردی که در خلیج فارس منجر به شناسایی این گونه شده است منحصر به آبهای ایرانی خلیج فارس بوده و توسط اساتید بیولوژی دریا در دانشکده علوم زیستی و ‌ بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی مورد مطالعه ژنتیکی قرار گرفته و مشخص شده که این گونه همان گونه Elysia tomentosa است که ۴سال پیش در فلوریدا شناسایی شده است و تاکنون از خلیج فارس گزارش نشده است. این نودی برانش در عمق ۱۲متری زیست می نماید و برای جذب بهتر نور به عمق۴ تا۵ متر می آید و معمولا در اطراف جلبک‌های Culerpa taxifolia در حال تغذیه دیده می‌شوند.

به گفته محققین مطالعه بر روی این حلزون دریایی می تواند منشا تحولی در زمینه تولید اکسیژن و حل مشکلات گرمایش زمین، تولید انرژی های نو و الگویی برای تولید باطری های خورشیدی باشد. لینک اصل مقاله علمی به پیوست آمده و همچنین عکس آقای علیزاده بر روی جلد ژورنال چاپ گردید.


منبع خبر: www.tandfonline.com

کــلــمات کـلیــدی

نظـرات کاربـران

علی برزگری (1397/01/24  12:50): 0+

سلام لینک مقاله اصلی را لطف کنین. ممنون

پژمان اسلامی پاسخ داد(1397/01/24  16:47): 1+

با سلام و احترام

با سپاس از ارسال نظر.
لینک منبع خبر به متن خبر اضافه شده است.

شاد باشید

شما نیز می توانید نظر خود را در اینجا ثبت کنید.

متن نظر شما:
ثــــبــــت