ویژگی های مربوط به آبزیان

 

کوچکترین اندازه آکواریوم

کوچکترین اندازه آکواریومی که ما برای نگهداری از این گونه خاص به شما پیشنهاد می کنیم؛ که این اندازه با توجه به اندازه ماهی در سن بلوغ، خلق و خو، عادات شنا و تغذیه و کیفیت آب مورد نیاز هر گونه مشخص شده است. خیلی از گونه ها را می توانید قبل از بلوغ به صورت موقتی در آکواریوم های کوچک تر نیز نگهداری کنید ولی به شما اکیدا توصیه می کنیم که آبزی خود را برای مدت طولانی در آکواریوم کوچک نگهداری نکنید.

 

سطح نگهداری

در این آیتم سعی کردیم ایم شما را با میزان سختی نگهداری از گونه خاص مورد نظر آشنا کنیم و شما می توانید بر اساس تجربیات خود سطح خود را مشخص کرده و در انتخاب گونه ها دقت کنید گونه ای را انتخاب کنید که توانایی نگهداری از آن را داشته باشید و در آکواریوم شما امکان نگهداری از آن وجود داشته باشد.

آسان

البته به معنای فنا ناپذیر بودن یک آبزی نیست، ولی تمامی آبزیانی که در این سطح نگهداری قرار می گیرند به رسیدگی های خاصی برای زنده ماندن نیاز نداشته وشرایط اولیه نگهداری برای حیات آنها کفایت می کند.

متوسط

تمامی گونه هایی که در این دسته قرار می گیرند به مراقبت بیشتری نسبت به گونه هایی با سطح نگهداری آسان نیاز دارند. برای مثال مرجان هایی با سطح نگهداری متوسط باید با شرایطی نزدیکتر به شرایط نگهداری طبیعی خود مثل میزان نور و شدن جریان قرار بگیرند.

سخت

گونه هایی که در این دسته قرار می گیرند به میزان نگهداری بالایی نیاز داشته و از طرف دیگر باید شرایط آب نیز در حد ایده آل حفظ شود. اکثر مرجان ها و بی مهرگان این دسته نیاز به تغذیه خاص، کیفیت آب بالا، جریان آب خاص و نورپردازی ویژه نیاز دارند. خیلی از این گونه ها بهتر است فقط در آکواریوم های تپه مرجانی نگهداری شوند چون اکثر آکواریوم های تپه مرجانی استاندارد شرایطی دارند که اصولا برای ماه ها ثابت باقی می مانند. این دسته از آبزیان باید آخرین گزینه هایی باشند که به سیستم آکواریوم خود اضافه می کنید

فقط حرفه ای ها

نگهداری تمامی گونه هایی که در این دسته بندی قرار داده شده در محیط بسته آکواریومی برای مدت طولانی کار بسیار مشکلی است. برای نگهداری از آنها لازم است پارامتر ها و المان های مختلفی در نظر گرفته شود. لازم است برای نگهداری از این گونه ها تحقیقات کاملی را انجام داده و بعد از بررسی شرایط دقیق نگهداری اقدام به خرید آنها نمایید.

 

خلق و خو یا رفتار در مرجان ها و بی مهرگان

اقلب مرجان ها و بی مهرگان از دو استراتژی دفاعی و تهاجمی برای محافظت از قلمرو خود در تپه های مرجانی استفاده می کنند و همیشه برای بدست آوردن مناطق وسیع تر برای رشد با هم رقابت دارند. این استراتژی ها می تواند شامل روش های شیمیایی، استفاده از بازوهای نیش زننده و یا حتی درگیری فیزیکی باشد. قبل از قرار دادن یک گونه در آکواریوم تشخیص توانایی های هر گونه و مشخص کردن محل مناسب برای آن در آکواریوم بسیار مهم است.

صلح طلب

تمامی گونه هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند در بیشتر مواقع هیچگونه درگیری با گونه های مجاور خود ندارند. به غیر از مواقعی که در زمان رشد، با هم همپوشانی داشته باشند. در حقیقت مرجان های صلح طلب هیچ گونه صلاحی برای مبارزه چه اندام های نیش زننده و چه مواد شیمیایی را در اختیار ندارند ولی به هر جهت در شرایط ایده آل ممکن است رشد کرده و با سد کردن راه نور برای مرجان های مجاور باعث مرگ آنها شوند. در این مواقع راه حل بسیار ساده است و شما به راحتی می توانید با تغییر موقعیت مرجان های مجاور میزان نور لازم را به آنها برسانید.

نیمه مهاجم

این دسته از گونه ها می توانند در شرایط خاص از اندام های خاص خود برای نیش زدن و یا از مواد شیمایی برای گسترش قلمرو خود استفاده کنند. عبارت نیمه مهاجم به این معنی است که این گونه ها توانایی آسیب رساندن به گونه های مجاور را در خارج از محدوده خود ندارند. وقتی که این گونه ها را درون آکواریوم خود قرار می دهید لازم است همیشه فضای کافی را برای زمان های باز شدن و رشد آن در آینده در اطراف آن قرار دهید. در روزهای اول لازم است به دقت رفتار گونه های مجاور را بررسی کرده و در صورت بروز مشکل و درگیری فاصله بین آنها را افزایش دهید.

مهاجم

این گونه ها می توانند از روش های مختلف به گونه های مجاور خود آسیب برسانند و در تعیین محل آنها باید فاصله مناسب با گونه های مجاور به دقت حفظ شود. برای مثال بعضی از مرجان ها دارای بازوهایی گشترش یافته ای هستند که می توانند تا فاصله زیادی از مرجان خارج شده و با گزش به گونه های مجاور آسیب وارد کنند. در بعضی از این گونه ها بازوهای بلندی وجود ندارد ولی آنها می توانند به روش های مختلف فیزیکی و شیمیایی به گونه های مجاور خود آسیب وارد کنند پس لازم است در هنگام قرار دادن أنها فاصله مناسب و لازم بین آنها و گونه های مجاور در نظر گرفته شود.

 

خلق و خو یا رفتار در ماهی ها

این اطلاعات به صورت کلی در بررسی رفتار ماهی ها در آکواریوم هایی با اندازه متوسط بدست آمده است. این نکته بسیار مهم است که بدانید هر ماهی می تواند رفتار خاص خود را داشته باشد که این رفتار نیز می تواند بر اساس عوامل محیطی به شکل کامل تغییر کند. ترتیب اضافه کردن آبزیان نیز می تواند در تعیین وضعیت رفتاری آنها نقش داشته باشد. ولی با دانستن این خصوصیات رفتاری و استفاده از جدول سازگاری می توانید به راحتی گونه های مناسب را برای آکواریوم خود با توجه به اندازه و گونه های موجود مشخص کنید.

صلح طلب

تمامی ماهی هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند بسیار آرام و در بعضی موارد گوشه گیر بوده و به ماهی های دیگر آسیبی وارد نمی کنند.

نیمه مهاجم

ماهی هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند اصولا ماهی هایی فعالی بوده و در بسیاری از مواقع ممکن است رفتار های تهاجمی را با گونه های کوچکتر و یا آنهایی که از نظر فرم بدنی مشابه آنها هستند از خود نشان دهند. وقتی که می خواهید یک گونه نیمه مهاجم را به آکواریوم خود اضافه کنید مطمئن شوید که آنها را بعد گونه های کوچکتر و آرامتر به آکواریوم اضافه می کنید.

مهاجم

ماهی هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند اصولا باید با ماهی هایی دیگری که در این دسته قرار دارند در یک آکواریوم قرار داده شوند. اصولا این دسته از آبزیان باید از هر گونه فقط یک عدد را در آکواریوم قرار داد و اگر تمایل به اضافه کردن این ماهی ها با گونه های نیمه مهاجم را دارید لازم است آنها را به عنوان آخرین گزینه ها به آکواریوم خود اضافه کنید.

 

آبزیان سازگار با مرجان

اینکه آیا یک گونه توانایی و امکان آسیب رساندن به هر گونه ای از مرجان ها و بی مهرگان ساکن یک آکواریوم تپه مرجانی را دارد یا نه با این ویژگی مشخص می شود. بعضی از گونه های ماهی ها ممکن است به مرجان ها و بی مهرگانی مثل میگو ها، شقایق ها و یا کرم های لوله ای آسیب وارد کنند و از طرف دیگر از برخی ماهی ها می توانند به همراه انواع مرجان های نرم و سنگی به راحتی نگهداری کرد. بعضی از گونه ها در طبقه بندی خاصی به نام « با احتیاط » قرار داده شده اند که این گونه ها بهتر است در آکواریوم های فقط ماهی نگهداری شوند ولی در شرایط خاص و در آکواریوم تپه مرجانی بزرگ می توانید آنها در آکواریوم های تپه مرجانی نیز نگهداری کنید.

مناسب برای آکواریوم های تپه مرجانی

این ویژگی نشان می دهد که محصول برای استفاده در آکواریوم های آب شور تپه مرجانی مناسب است.

 

شرایط آب

یکی از ساده ترین راه ها برای کاهش میزان مرگ و میر در آکواریوم ها کنترل شرایط آب در حالت ایده آل است. اطمینان حاصل کنید که آکواریوم شما تمام پارامتر های آب مورد نیاز گونه های مورد نظر را دارد. در حالی که بیشتر گونه ها توانایی تحمل تغییرات شرایط آب را به مورور زمان دارا می باشند ولی بعضی از انواع ماهی ها، گیاهان، مرجان ها و بی مهرگان برای حیاط خود نیاز به شرایط بسیار خاصی داشته و تغییرات بسیار اندک نیز می تواند به آنها آسیب وارد کند. لطفا قبل از خرید هر گونه اطلاعات مربوط به شرایط نگهداری و نیاز های مربوط به آن را به دقت از بخش آبزیان مطالعه فرمائید.

دما

دمای آب نقش حیاتی در سلامت ماهی های شما دارد. ماهی ها موجوداتی خونسرد هستند که نسبت به تغییرات ناگهانی دمای آب بسیار حساس بوده و به شدت آسیب پذیر می باشند. با در نظر گرفتن سیستم گرمایشی مناسب با حجم آب باید دمای آب را ثابت نگهدارید. برای آکواریوم های تپه مرجانی که اصولا سیستم های نورپردازی کاملی دارند قرار دادن یک چیلر می تواند جلوی افزایش دما را که برای مرجان ها کشنده می باشد بگیرد.

dKH درجه سختی کربنات و یا قلیائیت

سختی کربنات میزان کربنات ها و بی کربنات های درون آب آکواریوم را به شما نشان می دهد. قلیایئت نیز نقش حیاتی در ثابت نگهداشتن میزان PH آب بازی می کند. این پارامتر در آکواریوم های تپه مرجانی باید به دقت بررسی شود زیرا میزان کلسیم و سختی با هم رابطه عکس داشته و بر روی هم تاثیر می گذارند. برای مثال اگر در آکواریوم شما میزان سختی بسیار افزایش پیدا کند میزان کلسیم با خارج شدن آن از حالت محلول به شدت کاهش پیدا می کند و اگر میزان کلسیم از ۵۰۰ ppm بیشتر شود بر روی میزان سختی تاثیر گذاشته و آن را به شدت کاهش می دهد.

PH یا قدرت هیدروژن

میزان این پارامتر به میزان قلیایئت و اسیدیته مربوط می شود. در حالت طبیعی و آب خالص PH برابر ۷ می باشد و اگر بیشتر از ۷ (حداکثر ۱۴( باشد سیستم قلیایی و اگر پایین تر از ۷ باشد سیستم اسیدی می باشد.

وزن مخصوص یا چگالی

میزان چگالی یا sg رابطه مستقیم و نزدیکی با میزان شوری (میزان نمکهای حل شده در آب) آب آکواریوم شما در مقابل آب خالص دارد. اندازه گیری چگالی یک راه ساده برای بررسی میزان شوری و کنترل آن در سیستم های آکواریوم دریایی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر می تونید به مقاله پارامتر های ایده آل آب رجوع کنید.

 

بیشترین اندازه

این پارامتر می تواند برای شما متوسط اندازه هر آبزی را در زمان بلوغ در آکواریوم های خانگی مشخص کند. ولی این موضوع به صورت کامل به اندازه آکواریوم شما، تعداد و اندازه ما بقی ماهی های درون آکواریوم، تغذیه، شرایط آب و میزان فضای آزاد برای شنا کردن بستگی دارد. ما به شما پیشنهاد می کنیم که با در نظر گرفتن این اندازه به عنوان اندازه ماهی که به آکواریوم خود اضافه می کنید و کم کردن آن از ظرفیت آکواریوم جلوی بیش از حد شدن بار بیولوژیکی در آکواریوم خود را در آینده بگیرید.

 

دامنه رنگی در مرجان ها، بی مهرگان، گیاهان و صخره های زنده

دامنه رنگی در مرجان ها و بی مهرگان مختلف به فاکتور های متعددی بستگی دارد. بعضی از این فاکتور ها مربوط به محل جمع آوری و رشد، عمق و زیر گونه آنها می شود و حتی در بعضی از موارد میزان سلامتی آنها. علاوه بر این ها دامنه رنگی یک مرجان نیز ممکن بعد از قرار گرفتن در یک محیط آکواریومی جدید تغییر کند. این موضوع نیز به فاکتور های مختلفی مثل شدت نور، طول موج نور، نوع نور آکواریوم (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله فاکتورهای تعیین کننده در رنگ مرجان ها مراجعه فرمایئد)، شرایط عمومی آب و میزان پایداری، میزان ارگانیسم های زنده و دسترسی به غذای طبیعی بستگی دارد.

 

دامنه رنگی در ماهی ها

دامنه رنگی در ماهی ها نیز می تواند با توجه به شرایط محیطی مثل پارامتر های فیزیکی و شیمیایی آب، نور، تغذیه و یا شرایط روحی خود ماهی تغییر کند. ولی این تاثیرات نمی تواند در حد بی مهرگانی مثل مرجان ها در بیشتر مواقع قابل تشخیص باشد. در بعضی دیگر از گونه ها نیز رنگ و حتی شکل ظاهری در دوران های مختلف رشد و یا حتی در جنسیت های مختلف نر و ماده می تواند متفاوت باشد.

 

سمی بودن

بعضی از گونه های دریایی دارای خارها و یا سلول های نیش مانندی هستند که ممکن است سمی بوده و سلامت انسان ها را به خطر اندازد. لازم است در هنگام جابجایی و کار با این حیوانات بی نهایت دقت کنید و آنها را از دسترس کودکان دور نگهدارید.

 

رژیم غذایی

نشان دهنده نوع غذایی است که یک گونه خاص در محیط های طبیعی از آن استفاده می کند. اصولا خیلی از گونه ها انواع مختلفی از غذا ها را برای تغذیه خود انتخاب می کنند. برای مثال جراح ماهی ها اصولا گیاه خوار بوده و اغلب از جلبک ها تغذیه می کنند ولی در آکواریوم های خانگی به آسانی از غذا های گوشتی نیز تغذیه می کنند. برای تغذیه مناسب و حفظ سلامتی هر گونه بسیار مهم است که از غذاهایی که در محیط های طبیعی استفاده می کند در اختیار آن گونه قرار داده شود.

گوشتخوار

گونه هايي که از انواع غذاهای گوشتی تغذیه می کنند.

گیاهخوار

گونه هایی که از انواع غذاهایی با پایه گیاهی و جلبکی تغذیه می کنند.

همه چیز خوار

گونه هایی که هم از غذاهای گوشتی و هم از غذاهای جلبکی و گیاهی تغذیه می کنند.

پلنکتون خوار

گونه هایی که از زئوپلانکتون ها در محیط طبیعی خود تغذیه می کنند.

فیلتر فیدر ها (تغذیه کننده های فیلتر کننده)

گونه هایی که از موجودات بسیار ریز شامل تمامی گونه های پلانکتونی مثل فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون ها و یا حتی برف های اقیانوسی برای تغذیه به روش فیلتر کردن آب استفاده می کنند مثل انواع اسفنج ها.

 

نور

این گزینه فقط نشان دهنده میزان و نوع نور ایده آل برای گونه مورد بررسی شما نیست بلکه به شما در تعیین محل مناسب قرار دادن گونه خاص مورد بررسی در آکواریوم هم کمک می کند. بسیار مهم است که شما سیستم روشنایی آکواریوم خود را بر اساس محاسبه وات بر حسب لیتر انتخاب کنید.

سیستم های روشنایی مختلف با وات های متفاوت شدت نورهای متفاوتی را تولید می کنند. به همین دلیل فقط استفاده از قانون وات بر حسب لیتر در آکواریوم های مرجانی نمی تواند راه حل مناسبی باشد. برای مثال یک لامپ فلورسنت 120 سانتی متری ۵۴ وات از نوع T-5 شدت نوری ۴ برابر بیشتر از یک لامپ فلورسنت ۴۰ وات ۱۲۰ سانتی از نوع T-12 تولید می کند. بعضی از اورگانیسم ها در قسمت های ساحلی و کم عمق زندگی می کنند و به نوری مشابه نور خورشید نیاز دارند و ارگانیسم های موجود در اعماق بیشتر به نور های فیلتر شده با دمای رنگ بالاتری نیاز دارند.

تمامی این پیشنهاد ها در این بخش با توجه به یک آکواریوم با عمق ۶۰ سانتی متر یا کمتر ارائه می شود. برای آکواریوم های بلند تر لازم است میزان وات بیشتری بر حسب لیتر برای آکواریوم در نظر گرفته شده و یا از سیستم های نورپردازی با شدت نور بیشتر استفاده شود.

کم

تمامی گونه هایی که در این دسته بندی قرار داده می شوند شامل گونه های غیر فتوسنتز کننده هستند. این ارگانیسم ها اصولا در قسمت های عمیق تر تپه های مرجانی زندگی می کنند.

میزان شدت نور پیشنهادی برای این گونه ها برابر ۱ تا ۲ وات در هر ۴ لیتر می باشد. برای اکثر آکواریوم ها به غیر از آکواریوم های بسیار بزرگ نورهای فلورسنت استاندارد اکواریوم مناسب هستند که پیشنهاد می شود با ترکیب ۵۰ درصد نور طبیعی و ۵۰ درصد نور اکتینیک باشد

متوسط

میزان نور متوسط مربوط به تمام ارگانیسم هایی است که در محیط های طبیعی در مناطق نیمه عمیق تپه های مرجانی زندگی می کنند و بخش اعظمی از مرجان ها و بی مهرگان در این طبقه بندی قرار می گیرند. تمامی گونه های این دسته نسبت به شرایط نوری انطباق پذیری بیشتری از خود نشان می دهند. برای مثال می توان آنها را در بخش های بالایی یک سیستم آکواریومی با نوری با شدت کم و قسمت های میانی یا پایینی آکواریومی با نور شدت زیاد قرار داد.

میزان نور پیشنهادی برای این دسته از گونه برابر ۲ تا ۴ وات در هر ۴ لیتر از آب آکواریوم است که به کمک لامپ های فلورسنت VHO یا T-5 قابل تولید می باشد. برای آکواریوم های بزرگتر نیز می توان از لامپ های متال هالید و یا LED استفاده کرد.

زیاد

اکثر مرجان ها و بی مهرگانی که در این دسته قرار دارند در طبیعت در نواحی ساحلی و سطح های بالایی تپه های مرجانی و نزدیک به سطح آب زندگی می کنند این گونه ها اصولا به آبی با جریان بالا و کیفیت خوب و غذای کم نیاز دارند. به دلیل نیاز های بسیار خاص نگهداری، این دسته از مرجان ها را به سختی می توان در آکواریوم نگهداری کرد. به هر جهت در شرایط خوب این مرجان ها به سرعت رشد کرده و رنگ های بسیار زیبایی به آکواریوم شما می بخشند.

میزان نور پیشنهادی برای این دسته از مرجان ها ۴ تا ۸ وات به ازاء هر ۴ لیتر از آب آکواریوم می باشد که لازم است از ترکیب نورهای متال هالید و فلورسنت های VHO و T-5 تامین شود البته سیستم های نور پردازی LED جدید نیز با طیف های رنگی کامل امکان تولید نور مناسب با این شرایط را دارا می باشند. دمای رنگ مناسب برای این شرایط باید شامل نورهایی با دمای رنگ 6500 کلوین به همراه 14000 کلوین و لامپ های اکتینیک باشد. بهتر است نور های اکتینیک را با تایمر های مخصوص برای شبیه سازی شرایط نور در طلوع، غروب و شب کنترل کنید.

برای اطلاعات بیشتر مقاله های مربوط به دستور العمل خو دادن مرجان با سیستم نورپردازی آکواریوم، راهنمای انتخاب سیستم نوری مناسب در آکواریوم و باید ها و نباید های در استفاده از لامپ های LED را مطالعه فرمائید.

 

جریان آب

اکثر مرجان ها و بی مهرگان به درجه های مختلفی از جریان های آبی برای تغذیه و محافظت از خود در برابر گرد و غبار نیاز دارند. پیشنهاد می شود در بخش های مختلف آکواریوم شرایط جریانی آب مختلف را به وجود آورده و با توجه به نیاز های هر گونه مطابق با شرایط طبیعی آن، محل هر گونه را در آکواریوم مشخص کنید.

کم

گونه هایی که به جریان های آبی کم نیاز دارند اصولا گونه هایی هستند که بدن خود را با وارد کردن حجم زیادی از آب باد کرده و سطح وسیعی را در معرض نور قرار داده و یا اقدام به شکار کردن می کنند. این گونه ها نباید در معرض جریان های آبی مستقیم قرار داده شوند و فقط باید جریان آبی بسیار آرام و غیر مستقیم با آنها برخورد کند. اصولا شدت جریانی که از طرف سیستم اصلی فیلتراسیون آکواریوم به آب وارد می شود برای این دسته از بی مهرگان یا مرجان ها کافی است.

متوسط

این دسته از مرجان ها و بی مهرگان به جریان های آبی غیر مستقیمی که توسط انواع پاورهد ها می تواند تولید شود برای خلاص شدن از دست مواد زائد و همچنین بدست آوردن غذا نیاز دارند. توجه داشته باشید که جریان های آبی به وجود آمده توسط پاورهد ها نباید به صورت مستقیم به این گونه ها برخورد کند و لازم است با کمک صخره ها و اجسام جامد دیگر در آکواریوم جریان ها را شکسته و آنها را به سمت این گونه ها بفرستید.

قوی

اورگانیسم هایی که به این نوع از جریان نیاز دارند اصولا در مناطق ساحلی با جریان های قوی و بخش های فوقانی تپه های مرجانی در طبیعت زندگی می کنند. توجه داشته با شید که این گونه ها به جریان های آب قوی به صورت متناوب نیاز دارند و نباید در معرض یک جریان قوی به صورت دائمی و مستقیم قرار بگیرند. این دسته از جریان ها به کمک پمپ های آب داخلی و سیستم های کنترلی جریان ساز شکل می گیرند. البته در هر صورت لازم است شرایط باز شدن پلیپ های مرجان را در شرایط آبی مختلف به صورت مداوم بررسی کرده و در صورت نیاز میزان جریان را کاهش یا افزایش دهید.

 

مکمل ها

مواد معدنی و المان های شیمیایی خاصی که برای نگهداری از بعضی از گونه های جانوری در آکواریوم خانگی نیاز است. این مواد اصولا برای تغذیه، رشد، محافظت و رنگ برخی از گونه ها حیاطی هستند به خصوص انواع بی مهرگان و مرجان ها. همیشه سعی کنید از مکمل های ساخته شده توسط یک شرکت و اصولا از انواع با کیفیت استفاده کنید.

کلسیم

کلسیم یکی از مهمترین المان هایی است که در آکواریوم های تپه مرجانی باید کنترل شود. میزان مناسب کلسیم در رشد و سلامت مرجان ها موثر است. میزان کلسیم مناسب برای آکواریوم های تپه مرجانی بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ میلی گرم در لیتر می باشد که با توجه به میزان مرجان های سخت موجود در آکواریوم کنترل می شود. بسیار مهم است که میزان کلسیم و سختی به خصوص در آکواریوم هایی که مرجان های سخت در آنها وجود دارد به دقت اندازه گیری و تنظیم شود.

منیزیم

منیزیم نقش مهمی در ایجاد تعادل بین میزان کلسیم و سختی در آب شور بازی می کند. این ماده به شما در پایدار نگهداشتن میزان سختی و کلسیم با جلوگیری از ته نشین شدن بیش از حد کلسیم و بی کربنات کمک می کند. توجه داشته باشید که لازم است میزان منیزیم بین 1250 تا 1350 میلی گرم در لیتر نگهداشته شود.

استرانسوم

یکی از اجزاء مهم برای بی مهرگان به خصوص مرجان های صخره ساز می باشد. میزان این ماده در آب های طبیعی اطراف تپه های مرجانی برابر ۸ میلی گرم در لیتر یا ppm است که به ساخت اسکلت مرجان ها و بی مهرگان کمک می کند.

ید

این ماده برای سلامت ماهی ها و مرجان ها همچنین انواع بی مهرگان و جلبک ها بسیار حیاطی است. ید به زوگزانتلا های درون مرجان های فتوسنتز کننده در دفع اکسيژن تولید شده در خلال عمل فتوسنتز کمک می کند. ید همچنین به افزایش میزان رشد مرجان های نرم و همچنین ساخت اسکلت سخت پوستانی مثل میگو و خرچنگ کمک می کند. ید در ماهی ها برای جلوگیری از بیماری گواتر بسیار موثر بوده و لازم است میزان آن در حدود 0.06 ppm نگهداشته شود.

عناصر نادر

این عناصر که میزان آنها در آب شور بسیار پایین می باشد اصولا در روند تغذیه بیشتر آبزیان و همچنین سلامت و رشد آنها نقش دارد. در محیط های آکواریومی این عناصر در روند های بیلولوژیکی طبیعی و یا توسط فیلترهای شیمیایی و پروتئن اسکیمر ها از آب خارج شده و لازم است دوباره توسط محلول های شیمیایی جبران شود.

 

جایگاه یا مکان قرارگیری

محل مناسب قرار دادن یک مرجان یا بی مهره در آکواریوم به المان های مختلفی مثل میزان نور، نوع شدت جریان و خلق و خوی آن بستگی دارد. با قرار دادن هر گونه در محل مناسب می توانید از یک منظره با ترکیب رنگ بی نظیر لذت ببرید.

پایین

بخش هایی پایینی آکواریوم می توان مکان ایده آلی برای اکثر مرجان ها و بی مهرگان مهاجمی که به نور متوسط و جریان کم نیاز دارند باشد. اصولا مرجان های سخت با پلیپ های بزرگ LPS hard corals شقایق ها و بی مهرگان غیر فتوسنتزکننده در این دسته قرار می گیرند. وقتی در حال طراحی و چیدمان صخره های زنده درون آکواریوم های تپه مرجانی خود هستید همیشه بخش های از بستر ماسه ای را برای اضافه کردن این دسته از گونه ها در آینده خالی باقی بگذارید.

میانه

قسمت های میانی فضای آکواریوم منطقه ایده آلی برای تمامی گونه هایی که از شدت های جریان آبی متوسط و نور متوسط لذت می ببرند اصولا مرجان ها و بی مهرگان نیمه مهاجم در این دسته قرار می گیرند. قارچ ها، پلیپ ها و اکثر مرجان های نرم باید در این بخش از فضای آکواریوم قرار داده شوند. اصولا این گونه در محدوده دید آکواریوم قرار داشته و می توانند منظره آکواریوم را بسیار تغییر بدهند.

بالا

قسمت های بالایی فضای صخره های زنده که به سطح آب نزدیک تر است اصولا برای گونه هایی که به میزان نور زیاد و جریان های قوی نیاز دارند مثل انواع مرجان های سخت با پلیپ های کوچک و مرجان های نرم مناسب است.

 

خانواده

این ویژگی نشان دهنده خانواده گونه مورد نظر است.

 

پروشی

این ویژگی نشان دهنده پرورشی یا دریایی بودن گونه مورد نظر است.

 

درجه یا کیفیت

این ویژگی نشان دهنده کیفیت گونه پرورشی مورد نظر است.

 

مناسب برای پاکسازی

این ویژگی نشان دهنده مناسب بودن گونه مورد نظر برای نظافت و پاکسازی آکواریوم و یا گوته های دیگر است.

 

مبدأ

این ویژگی نشان دهنده محلی است گونه مورد نظر در آن یافت شده و یا پرورش داده می شود.

 

مناسب برای آب شیرین

این ویژگی نشان می دهد که محصول برای استفاده در آکواریوم های آب شیرین مناسب است.

 

مناسب برای آب شور

این ویژگی نشان می دهد که محصول برای استفاده در آکواریوم های آب شور فقط ماهی مناسب است.

 

مناسب برای گياه

این ویژگی نشان می دهد که محصول برای استفاده در آکواریوم های آب شیرین حاوی گیاه مناسب است.

 

دفعات تست

این ویژگی نشان می دهد که از این محصول چند مرتبه می توان برای تست پارامتر مورد نظر استفاده کرد.

 

اندازه بسته

این ویژگی نشان دهنده که از اندازه بسته محصول است.

 

دانه بندی غذاهای خشک

این ویژگی نشان دهنده اندازه دانه بندی غذاهای خشک است.

 

نوع استفاده

این ویژگی نشان دهنده شرایط استفاده از یک محصول به صورت داخلی یا خارجی است.

 

حجم

این ویژگی نشان دهنده حجم محصول بر حسب میلی لیتر است.

 

وزن

این ویژگی نشان دهنده وزن محصول بر حسب گرم است.

 

طول

این ویژگی نشان دهنده طول محصول بر حسب میلی متر است.

 

عرض

این ویژگی نشان دهنده عرض محصول بر حسب میلی متر است.

 

ارتفاع

این ویژگی نشان دهنده ارتفاع محصول بر حسب میلی متر است.

 

پار

این ویژگی نشان دهنده میزان پار تولیدی توسط لامپ یا سیستم روشنایی است.

 

دمای رنگ

این ویژگی نشان دهنده بیشترین دمای رنگ نور تولیدی توسط لامپ یا سیستم روشنایی است.

 

حداقل اندازه آکواریوم

این ویژگی نشان دهنده اندازه کوچکترین آکواریوم بر حسب لیتر است که محصول مورد نظر برای استفاده در آن مناسب است.

 

حداکثر اندازه آکواریوم

این ویژگی نشان دهنده اندازه بزرگترین آکواریوم بر حسب لیتر است که محصول مورد نظر برای استفاده در آن مناسب است.

 

توان

این ویژگی نشان دهنده بیشترین توان مصرفی توسط محصول مورد نظر است.

 

ولتاژ

این ویژگی نشان دهنده میزان ولتاژ مناسب برای محصول مورد نظر است.

 

بیشترین شدت جریان

این ویژگی نشان دهنده بیشترین میزان جریان تولیدی توسط محصول مورد نظر بر حسب لیتر در ساعت است.

 

بیشینه حد

این ویژگی نشان دهنده بیشترین ارتفاعی است که پمپ آب می تواند آب را به آن ارتفاع بر حسب متر برساند.

 

قطر لوله ورود آب

این ویژگی نشان دهنده قطر لوله مکش آب در محصول مورد نظر است.

 

قطر خارجی

این ویژگی نشان دهنده قطر لوله دهش آب در محصول مورد نظر است.

 

دبی ورودی هوا

این ویژگی نشان دهنده میزان دبی ورودی هوا در محصول مورد نظر است.