ویژگی ها
- استفاده ساده و بسیار دقیق تر از انواع کیت های تست شیمیایی موجود در بازار
- طراحی شده برای اندازه گیری تنها یک پارامتر به صورت تخصصی
- اندازه کوچک و دقت بالا
- ایده آل برای اندازه گیری کیفیت آب در انواع آکواریوم های آب شور و شیرین، آبزی پروری، آموزش و تحقیق و در نهایت کشاورزی
اهمیت اندازه گیری فسفات در انواع آکواریوم ها
میزان فسفات در انواع آکواریوم های آب شور و شیرین بسیار مهم است از طرفی به عنوان بخشی از منبع غذایی برخی از آبزیان لازم است در آب وجود داشته باشد و از طرفی در مقادیر بیشتر می تواند باعث رشد بیش از حد برخی از جلبک های ناخواسته در فضای آکواریوم شده و یا در برخی از آکواریوم های آب شور حرفه ای باعث مرگ برخی از انواع مرجان ها شود. از این رو مقدار این پارارمتر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که لازم است مطابق با شرایط زیر در آکواریوم های آب شور به دقت مورد بررسی قرار بگیرد:
آکواریوم های آب شور فقط ماهی
در این نوع از آکواریوم ها با پایین نگهداشتن میزان فسفات کمتر از ۰.۲ میلی گرم در لیتر و کنترل نوع و وضعیت نور می توانید جلوی رشد بیش از حد انواع جلبک های ناخواسته در آب آکواریوم خود را بگیرید.
آکواریوم های مرجانی با انواع مرجان های نرم، پلیپ ها و قارچ ها
در این نوع از آکواریوم ها با پایین نگهداشتن میزان فسفات کمتر از ۰.۲ میلی گرم در لیتر و کنترل نوع و وضعیت نور می توانید جلوی رشد بیش از حد انواع جلبک های ناخواسته در آب آکواریوم خود را بگیرید و البته باید توجه داشته باشید که در این نوع از آکواریوم ها با توجه به نوع و ساختار فیلتراسیون نباید میزان فسفات از حدود ۰.۰۵ کاهش داده شود.
آکواریوم های مرجانی با مرجان های نرم و LPS
در این نوع از آکواریوم ها لازم است میزان فسفات بین ۰.۰۱ تا ۰.۰۸نگهداشته شود زیرا برای تغذیه برخی از انواع مرجان ها در حقیقت جلبک های همزیست آنها بسیار لازم است و در صورت عدم وجود مقدار لازم این جلبک ها قدرت تولید قند خود را از دست داده و مرجان دچار فقر غذایی خواهد گردید.
آکواریوم های مرجانی با مرجان های LPS و SPS مقاوم
در این نوع از آکواریوم ها نیز لازم است مقدار فسفات بین ۰.۰۱ تا ۰.۰۵ نگهداشته شود. مقادیر بالاتر می تواند باعث از بین رفتن برخی از پلیپ های مرجانی حساس و مقادیر پایین تر باعث عدم امکان تولید غذا توسط جلبک های همزیست مرجان ها می شود.
آکواریوم های مرجانی با مرجان های SPS خاص
در این نوع از آکواریوم ها به دلیل حساسیت بسیار بالای برخی از مرجان ها سخت پلیک کوچک لازم است مقدار فسفات بین ۰.۰۱ تا ۰.۰۴نگهداشته شود که این موضوع نیاز به دقت بسیار بالا در اندازه گیری این پارامتر خواهد داشت. در اینگونه از آکواریوم ها لازم است برای تغذیه المان های لازم در اختیار مرجان ها قرار داده شود زیرا با توجه به میزان پایین فسفات و همچنین نیترات مرجان ها توانایی خود را برای غذا سازی به میزان کافی از دست خواهند داد.
تمامی تست هایی که در بازار آکواریوم از روش تیتراسیون شیمیایی اقدام به شناسایی مقادیر فسفات در آب آکواریوم شما می نماییند برای آکواریوم ها و سیستم های مرجانی جدید دقت لازم را نخواهند داشت و تنها برای آکواریوم های فقط ماهی و یا مرجانی نوع اول می توانند اندازه گیری ها لازم را برای شما انجام دهند.
دستورالعمل استفاده از دستگاه
- 1-با فشار دادن دکمه سیاه روی دستگاه آن را روشن کنید. تمامی المان های صفحه نمایش روشن می شود تا زمان نمایش کلمه Add و عبارت C1 و چشمک زدن عبارت Press منتظر بمانید.
- 2-شیشه همراه دستگاه را که قبلا به خوبی با آب شیرین شستشو شده است با آب نمونه مورد نظر یکبار شستشو داده و آن را تا خط نشانه ۱۰ میلی لیتر پر کنید. درب آن را ببندید و بعد از خشک کردن آن را درون دستگاه قرار داده و درب دستگاه را ببندید.
- 3-یکبار دکمه دستگاه را فشار دهید، زمانی که کلمه Add و عبارت C2 و عبارت چشمک زن Press ظاهر شد دستگاه با آب شما صفر شده است.
- 4-ظرف شیشه ای را از دستگاه خارج کرده و یک بسته از پودر معرف مربوطه را درون آن ریخته و درب آن را ببندید. ظرف را به آرامی و با حرکات دورانی برای مدت ۲ دقیقه تکان دهید تا تمامی ذرات معرف به خوبی در آب حل شود. دوباره ظرف شیشه ای را به دقت خشک وتمیز کرده و درون دستگاه قرار داده و درب آن را ببندید.
- 5-می توانید برای مدت ۳ دقیقه صبر کنید تا فرایند تشکیل رنگ کامل شده و بعد دکمه دستگاه را فشار دهید و یا می توانید از تایمر دستگاه استفاده کرده و با فشار دادن و نگهداشتن دکمه دستگاه آن را فعال کنید. در این صورت به صورت خودکارت تایمر ۳ دقیقه ای دستگاه فعال شده و بعد از گذشت ۳ دقیقه دستگاه مقدار فسفات را برای شما اندازه گیری خواهد کرد.
- 6-مقدار فسفات بعد از اندازه گیری بر حسب ppm و یا میلی گرم در لیتر بر روی صفحه نمایش دستگاه ظاهر می شود. دستگاه به صورت خودکار بعد از ۲ دقیقه خاموش خواهد شد.
نکات مهمی که در زمان تست باید به آن توجه داشته باشید
- 1-بسیار مهم است که آب نمونه حاوی هیچگونه ذرات معلقی نباشد.
- 2-لازم است قبل از قرار دادن شیشه درون دستگاه دیواره خارجی آن به صورت کامل خشک شود و هیچگونه اثر انگشت، چربی و یا گرد و غبار بر روی آن وجود نداشته باشد. بهتر است برای پاک کردن شیشه از دستمال مخصوصی که به همراه دستگاه است استفاده شود.
- 3-اصولا تکان دادن بطری می تواند باعث تولید حباب در آب شود که این موضوع می تواند باعث بروز خطا در دستگاه شود. لازم است با زدن ضربه های آرام به شیشه تمامی جباب ها قبل از قرار دادن شیشه در دستگاه حذف شود.
- 4-توجه داشته باشید که باید زمان بندی ها مطابق با دستورالعمل رعایت شود و از قرار دادن بیش از حد محلول بعد از اضافه کردن معرف در بیرون دستگاه جدا خودداری نمایید.
- 5-بسیار بسیار مهم است که بعد از پایان تست ظرف شیشه ای را از دستگاه خارج کرده و به خوبی با آب مناسب شسشتو دهید و در مجاورت هوا آن را خشک کنید.
ویدئوی آموزشی نحوه صحیح کار با تستر فسفات هانا