دلقک ماهی اسنو فلیک

توضیح کوتاه

این ماهی یک ماهی تکثیری و ترکیب شده است. ماهی های تکثیری نسبت به ماهی ها دریایی مزایایی دارند از جمله اینکه نگهداری از آنها در آکواریوم های خانگی ساده تر است و بسیار مقاوم تر می باشند. این ماهی به راحتی در آکواریوم های خانگی قابل تکثیر است و برای تغذیه آنها می توانید از انواع غذاهای گوشتی و یا مخصوص آماده شده استفاده کنید. این ماهی در هنگام غذا خوردن ممکن است رفتار های خشنی از خود نشان دهد.

اشتراک مطلب

لیست قیمت

کد سایز حدود اندازه توضیحات قیمت (تومان) تخفیف بن دریافتی اطلاع بده
3369 S 1.5 to 2.5 - - - - نا موجود
3370 M 2.5 to 4 - - - - نا موجود
3371 ML 4 to 5 - - - - نا موجود
3372 L 5 to 7 - - - - نا موجود
3373 XL 7 to 9 - - - - نا موجود

مـــــشـــخـــصـــات

حداقل اندازه آکواریم 80 liter
سختی نگهداری آسان
رفتار نیمه مهاجم
مناسب برای آکواریم های تپه مرجانی بلی
حداکثر اندازه 8 cm
فرم رنگی نارنجی، سیاه، سفید
رژیم غذایی همه چیز خوار
مبدا پرورشی 
سمی خیر
مناسب برای تازه کارها بلی
درجه A
مناسب برای پاکسازی خیر
پرورشی پرورشی
خانواده گونه Pomacentridae
نام علمی Amphiprion ocellaris
شرایط آب 8.1-8.4 PH / 8-12 dKH / 22-26 °C / چگالی 1.023-1.025

اطـلاعـات تـکمـیـلـی

توضیحات

دو نمونه از این دلقک ها به صورت طبیعی در اقیانوس ها وجود دارد نمونه ای که به رنگ نارنجی با سه نوار سفید رنگ با حاشیه های سیاه رنگ که دلقک ماهی اسلاریس نامیده می شود و نمونه ای که بدن کاملا سیاه با سه نوار سفید رنگ دارد که به دلقک ماهی اسلاریس سیاه و سفید یا بلک اسلاریس نیز شناخته می شود. دلقک ماهی اسلاریس با اسامی مثل شبه دلقک پرکولا یا شبه دلقک ماهی نیز شناخته می شود.

نزدیک ترین دلقک از نظر شباهت به این دلقک ماهی دلقک ماهی پرکولاست و از آنجایی که این دو دلقک ماهی تا قبل از بلوغ از نظر ظاهری بسیار به هم شبیه هستند به آنها شبه پرکولا (False Percula) نیز گفته شده است. هر دو گونه در دوران جوانی به رنگ نارنجی و با سه نوار سفید که دارای حاشیه های مشکی است البته دلقک ماهی پرکولا کمی کم رنگ تر است ولی در دوران بلوغ حاشیه های مشکی در دلقک پرکولا گشترش پیدا کرده و تقریبا بیشتر قسمت های بدن ماهی را می پوشاند در صورتی که در دلقک اسلاریس این حاشیه های فقط مشخص تر و زیبا تر می شوند.

این ماهی بدنی دوکی شکل با یک باله دمی گرد دارد. اولین نوار سفید دقیقا پشت چشم ها قرار گرفته است، دومین نوار در قسمت مرکزی و نوار سوم قبل از باله دمی قرار دارد. گونه های پرورشی مختلفی از این ماهی به اسامی و ساختار های رنگی مختلف به شرح زیر وجود دارد:

این ماهی می تواند در اسارت در حدود ۹ سانتی متر رشد کرده و گزارش ها نشان می دهد این ماهی می تواند در آکواریوم تا ۲۰ سال عمر کند.

پراکندگی

این ماهی در شرق اقیانوس هند و اقیانوس آرام در تایلند، مالزی، استرالیا، سنگاپور، اندوزی، فیلیپین و جزایر تایوان یافت می شود. این ماهی در آبهای ساحلی تا خلیج ها و در اطراف تپه های مرجانی از عمق ۱تا ۱۵ متر زندگی می کنند. خوشبختانه این گونه در لیست گونه های در معرض خطر سازمان IUCN قرار ندارد.

رفتارهای طبیعی

این ماهی در دریا از کپپودها، امفی پودها، میگوها و سخت پوستان کوچک و همچنین جلبک ها و بی مهرهای دیگر تغذیه می کنند. یک شقایق بزرگ در دریا اصولا میزبان یک جفت از این دلقک ماهی ها به همراه یک یا چند دلقک ماهی کوچکتر از همان گونه است.

شقایق هایی مثل Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantea, و Stichodactyla mertensiiمی توانند پذیرای این دلقک ماهی باشند. شقایق ها می توانند این ماهی را به کمک بازوهای زهر دار خود در مقابل شکارچیان حفظ کنند گفته می شود این ماهی در دریا بسیار به شقایق خود وابسته است و بیش از ۳۰ سانتی متر از آن فاصله نمی گیرد.

نگهداری در آکواریوم

این ماهی به تمامی افرادی که به تازگی آکواریوم آب شور خود را راه اندازی کرده اند توصیه می شود زیرا بسیار مقاوم بوده و نگهداری از آن آسان است به خصوص اگر از نمونه های پرورشی باشد. این گونه مقاومت نسبتا خوبی نسبت به انواع انگل ها و بیماری های پوستی دارد. تمامی اعضای خانواده Amphiprion نسبتا مقاوم بوده و در مقابل مداوا با داروی مس نتایج رضایت بخشی حاصل می شود. مشابه بیشتر دلقک ماهی امکان پرورش این ماهی در آکواریوم وجود دارد.

نمونه های دریایی به زمان بیشتری برای خو گرفتن با آکواریوم نیاز دارند. این نمونه ها مقاومت کمتری نسبت به نمونه های پرورشی داشته و آبی با شرایط مناسب برای نگهداری نیاز خواهند داشت. لازم است که نمونه های دریایی را حتما قبل از قرار دادن در آکواریوم خود قرنطینه کنید و یا مطمئن شوید مراحل قرنطینه قبلا بر روی ماهی انجام شده است. نمونه های دریایی باید حتما در آکواریومی که دارای شقایق مناسب است نگهداری شوند البته اگر بقیه ماهی های درون آکواریوم صلح طلب باشند و ماهی احساس ترس نکند می توانید این ماهی را نیز بدون شقایق نگهداری کنید. در صورت بروز ترس ماهی دچار استرس شده و مشابه مابقی ماهیان آب شور حتما دچار بیماری می شود.

می توانید این ماهی را در آکواریوم های بسیار کوچک نیز نگهداری کنید و این ماهی یک گزینه مناسب برای نگهداری در آکواریوم های نانو هستند. محدوده دمایی قابل تحمل برای این ماهی ۲۳ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است اما دمای ایده آل برای نگهداری از این ماهی در حدود ۲۶ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است به شرطی که تغییرات دمایی در ۲۴ ساعت کمتر از ۱ درجه سانتی گراد باشد.

این ماهی مشابه مابقی دلقک ماهی رفتار های نیمه تهاجمی دارد اما به نسبت بقیه گونه ها بسیار آرام تر است اما رفتار های این ماهی نیز با افزایش سن خشن تر خواهد شد. این ماهی برای نگهداری در آکواریوم های تپه مرجانی گزینه بسیار مناسبی است. توجه داشته باشید که در صورتی که می خواهید این ماهی را در آکواریومی کوچک و بدون شقایق نگهداری کنید لازم است در انتخاب گونه های دیگر دقت کنید. بهتر از این گونه را با گونه های بسیار خشن تر دلقک ماهی ها مثل دلقک ماهی کلارکی، تمیتو و یا مارون در یک آکواریوم قرار ندهید به خصوص در آکواریوم های کوچک که امکان قرار دادن شقایق های مناسب نیز وجود ندارد.

نمونه های پرورشی نسبت به نمونه های دریایی مقاومت بیشتری داشته و دامنه وسیع تری از تغییرات شیمیایی اب را تحمل می کنند ولی به هر صورت نباید در طولانی مدت این ماهی را در شرایط نا مناسب نگهداری گرد زیرا می تواند بر روی رنگ ماهی تاثیر نا مناسب داشته باشد. همیشه تعویض آب دوره ای می تواند در حفظ سلامت آب نقش اساس داشته باشد از دستورالعمل های زیر می توانید برای تعیین میزان تعویض آب در آکواریوم های مختلف استفاده کنید:

آکواریوم های فقط ماهی

  • آکواریوم های کوچک با ظرفیت کمتر ۱۵۰ لیتر باید ۱۵ درصد آب آنها به صورت هفتگی تعویض شود.
  • آکواریوم های با ظرفیت کمتر از ۳۴۰ لیتر باید ۲۰ تا ۳۰ درصد آب آنها به صورت ماهیانه تعویض شود.
  • آکواریوم های بالای ۴۰۰ لیتر باید ۲۰ تا ۳۰ درصد آب آنها هر ۶ هفته به نسبت بار بیولوژیک آنها تعویض شود.

آکواریوم هی تپه مرجانی

  • آکواریوم های کوچک با ظرفیت کمتر ۱۵۰ لیتر باید ۵ درصد آب آنها به صورت هفتگی تعویض شود.
  • آکواریوم های با ظرفیت کمتر از ۴۰۰ لیتر باید ۱۵ درصد آب آنها هر دو هفته یکبار تعویض شود.
  • کواریوم های بالای ۴۰۰ لیتر باید ۱۰ درصد آب آنها هر دو هفته یکبار و یا ۲۰ درصد آب آنها به صورت ماهیانه تعویض شود.

غذا و تغذیه

این ماهی یک ماهی همه چیز خوار است در طبیعت از جلبک ها و انواع سخت پوستان کوچک و حتی تخم ماهیان دیگر تغذیه می کند. در آکواریوم نیز می توانید از انواع غذاهای گوشتی مثل میگوی آرتمیا و تکه های گوشت ماهی یا میگو (که اندازه آن با اندازه دهان ماهی سازگار باشد) را برای تغذیه این ماهی در نظر بکیرید اما بهتر است این غذا به کمک ویتامین ها و مکمل های غذایی غنی سازی شود. برای تغذیه این ماهی می توانید از مجموعه های مختلفی از غذاهای فراوری شده با کیفیت بالا نیز استفاده کنید.

بهتر ماهی های بالغ ۲ بار در روز و ماهی های نابالغ را ۳ تا ۴ بار در روز تغذیه کنید. به خصوص در آکواریوم هایی که دارای رفیوجیوم نیستند و آب غنی را در اختیار ماهی ها قرار نمی دهند این موضوع اهمیت زیادی دارد.



تولید مثل و تکثیر

این ماهی یکی از ساده ترین گزینه برای تکثیر و پروش در سیستم های بسته آکواریومی است. مشابه مابقی دلقک ماهی این دلقک ماهی نیز در هنگام تولد هیچ جنسیتی ندارد. با توجه به شرایط اجتماعی که در آن قرار می گیرند ابتدا به یک نر جوان و بعد از خارج شدن ماهی ماده از اجتماع به یک ماهی ماده تبدیل خواهند شد. دمای مناسب برای تخم ریزی این ماهی ۲۶ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است.

۲ تا ۳ روز بعد از مشخص شدن وضعیت جفت ها در دمای مناسب و شرایط آبی و غذایی ایده آل ماهی نر و ماده شروع به تمیز کردن نزدیکترین صخره به شقایق خود می کنند. این کار با کمک دهان و باله ها و بدن خود انجام می دهند تا سطحی مناسب تخم ریزی آماده شود.

زمانی که ماده برای تخم ریزی آماده می شود با نوک زدن به شقایق باعث می شود که شقایق از روی صخره آماده شده کنار رفته و ماده شروع به تخم ریزی کرده و ماهی نر نیز شروع به بارور کردن آنها می کند. این رویداد معمولا صبح زود و یا ۱ تا ۱.۵ بعد از غروب آفتاب اتفاق می افتد و حدود ۲ ساعت طول می کشد. این دلقک ماهی بین ۱۶۸ تا ۳۱۳ تخم می گزارد. بعد از حدود ۲ ساعت لاروها در تخم خارج شده و در ستون آب رها می شوند.

به مدت ۸ تا ۱۶ روز آنها به هیچ غذایی نیاز نخواهند داشت و بعد از آن دلقک های جوان می توانند آزادانه شنا کرده و به دنبال شقایق مناسب برای خود بگردند. هنوز مشخص نشده است که این ماهی ها چگونه شقایق مناسب را در آب پیدا می کنند. تکثیر این گونه در اسارت بسیار ساده تر از گونه های دیگر است و بعد از حدود ۵ ماه به اندازه کافی بزرگ شده و برای فروش آماده می شوند. در اسارت آنها هر ۱۰ تا ۱۴ روز در دمای مناسب تخم ریزی کرده و هر بار در حدود ۳۵۰ تخم می گذارند.

بیماری ها و مشکلات

دلقک ماهی اسلاریس ماهی مقاومی است و نسبت به گونه های دیگر کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری های پوستی و انگلی است. ولی به هر صورت تمامی ماهی های آب شور در صورت پایین بودن شرایط استاندارد آب و یا در معرض استرس قرار گرفتن یا به دلیل تغییرات دمایی یا پارمتری آب و یا به دلیل وجود یک گونه ناسازگار در آواریوم قدرت سیستم ایمنی بدن خود را از دست داده و بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند.

دلقک ماهی ها می توانند در معرض بیماری هایی مثل ich یا Oodinium که یکی بیماری سفیدک و دیگاری بیماری مخملک است قرار بگیرند که بیشتر افراد این دو بیماری را به صورت یکسان سفیدک می نامند زیرا بسیار مشابه هم هستند. هر دو آنها به همراه Uronema جزء انگل های پوستی هستند. مخملک از انگل های بسیار رایج در آکواریوم های آب شور است. مخملک ابتدا به آبشش ها حمله کرده و در صورتی که به آن رسیدگی نشود بعد از ۳۰ ساعت می تواند ماهی را از پا درآورد. ولی انگل Uronema بسیار سریعتر عمل کرده و باعث مرگ ماهی شما می شود. این انگل ها در شوری های پایین ضعیف شده و قدرت خود را از دست می دهند از همین رو بسیاری از آکواریوم داران آکواریوم های فقط ماهی شوری آب آکواریوم را در حد ۱.۰۱۸ نگه می دارند اما باید این نکته را یادآوری کنم که این انگل می تواند تا شوری ۱.۰۱۳ نیز به فعالیت خود ادامه دهد.

بررسی ها نشان می دهد که احتمال درمان در شوری های پایین مثل ۱.۰۰۹ در حدود ۳۷ درصد افزایش پیدا می کند. زیرا پایین آمدن شوری می تواند حلالیت اکسيژن در آب را افزایش دهد و از این رو ماهی ها راحتر می توانند تنفس کرده و میزان استرس آنها کاهش پیدا می کند.

به هر صورت اضافه کردن ماهی جدید به آکواریوم بدون قرنطینه کردن ماهی در حالی که در آکواریوم شما صخره های زنده و ماهی های دیگر وجود دارد همیشه می تواند خطرناک باشد و احتمال از بین رفتن آکواریوم شما را افزایش می دهد. همیشه توصیه می شود که ماهی های جدید قبل از ورود به آکواریوم اصلی قرنطینه شوند. یک راه دیگر برای جلوگیری از بروز بیماری استفاده از غذای مناسب و رژیم غذایی کافی برای ماهی ها و از طرف دیگر حفظ کیفیت آب است. حتی در آکواریوم های فقط ماهی نیز لازم است پارامتر های مختلفی مثل نیترات در حد استاندارد این آکواریوم ها نگهداشته شود.


ترجمه و تحقیق: مهندس پژمان اسلامی

منابع

سایت liveaquaria.Com

سایت Animal World

کــلــمات کـلیــدی

نظـرات کاربـران

شما نیز می توانید نظر خود را در اینجا ثبت کنید.

متن نظر شما:
ثــــبــــت