جراح ماهی ناسو بلوند

توضیح کوتاه

این گونه در حالت بلوغ رنگ های زیباتر و کامل تری دارد و گونه هایی که از جزایر هاوایی هستند دارای رنگ های درخشانتری می باشند. برای نگهداری از این گونه به آکواریومی با حداقل ظرفیت 650 لیتر و مقادیر زیادی صخره زنده نیاز دارید تا بتوانید فضای مناسب را برای شنا و مخفی شدن در اختیار این ماهی قرار دهید. این گونه رفتار تهاجمی با سایر گونه های جراح ماهیان دارد ولی در رابطه به گونه های دیگر بسیار ملایم است. اگر چه تمامی جراح ماهیان به همراه ماهیان دیگر از غذاهای گوشتی استفاده می کنند ولی لازم است که انواع جلبک های دریایی ماکرو نیز در اختیار آنها جهت تغذیه قرار داده شود. این دسته ماهیان انتخاب خوبی برای کنترل رشد جلبک ها در آکواریوم هستند.

اشتراک مطلب

لیست قیمت

کد سایز حدود اندازه توضیحات قیمت (تومان) تخفیف بن دریافتی اطلاع بده
3618 S 3 to 4 - - - - نا موجود
3619 M 4 to 6 - - - - نا موجود
3620 ML 6 to 9 - - - - نا موجود
3621 L 9 to 12 - - - - نا موجود
3622 XL 12 to 16 - - - - نا موجود
3623 XXL 16 to 20 - - - - نا موجود
16616 Show size 20 to max - - - - نا موجود

مـــــشـــخـــصـــات

حداقل اندازه آکواریم 680 liter
سختی نگهداری متوسط
رفتار نیمه مهاجم
مناسب برای آکواریم های تپه مرجانی بلی
حداکثر اندازه 46 cm
فرم رنگی مشکی، آبی، نارنجی
رژیم غذایی گیاه خوار
مبدا مالدیو
سمی خیر
مناسب برای تازه کارها خیر
مناسب برای پاکسازی خیر
پرورشی دریایی
خانواده گونه Acanthuridae
نام سوم Orange-spine Unicornfish
نام دوم Orange-dorsal Unicornfish
نام علمی Naso elegans
شرایط آب 8.1-8.4 PH / 8-12 dKH / 22-26 °C / چگالی 1.023-1.025

مــــــوارد مـــرتــــبــــــط

اطـلاعـات تـکمـیـلـی

توضیحات

جراح ماهی ناسو که به عنوان جراح ماهی لب ماتیکی نیز شناخته شده است. این ماهی دارای بدنی دوکی شکل و کشیده است و برخلاف بقیه اعضای این دسته از جراح ماهی ها فاقد شاخ بر روی سر خود می باشد. این ماهی دارای بدنی خاکستری تا قهوه ای رنگ است که نوار زرد زیبا از بالای سر ماهی تا اطراف لب ها ادامه پیدا می کند. رنگ بین این خطوط تیره تر از رنگ بدن ماهی و مشکی رنگ است و لب های مشخصی به رنگ نارنجی دارد. باله دمی با خطوط افقی سیاه و سفید پوشیده شده و در انتهای آنها یک خط عمودی زرد رنگ زیبا وجود دارد که در پست با یک رنگ مشکی پوشیده شده که از انتهای باله دمی به سمت بیرون با دو رشته دراز و باریک گسترش پیدا کرده است. در هر دو گونه جراح ناسو و ناسو الگانس باله پایینی به رنگ زرد و نارنجی است اما در ناسو بلند باله پشتی نیز کاملا به رنگ زرد یا نارنجی است که این موضوع زیبایی خاصی را به این ماهی بخشیده است.

مشابه گونه های دیگر جراح ماهی های ناسو این ماهی نیز با توجه به شرایط روحی خود می تواند رنگ خود را تغییر دهد و زمانی که در معرض استرس شدید قرار بگیرد و پشت صخره ها مخفی شود رنگ آن به رنگ مشکی تغییر کرده و لکه های خاکستری رنگی بر روی بدن آن نمایان می شود.

پراکندگی

این جراح ماهی در محدوده وسیعی از غرب تا مرکز اقیانوس آرام در ژاپن، هاوایی و جزایر تایوموتو، راپا و مارکاز یافت می شود. گونه بسیار نزدیک به این ماهی یعنی ناسو الگانس یا بلوند نیز در دریای سرخ و اقیانوس هند وجود دارد.

این ماهی در زیستگاه های طبیعی خود در اعماق بین ۵ تا ۹۰ متری یافت می شود. آنها به صورت تکی یا جفتی و کمتر در دسته های کوچک در بالای تپه های مرجانی یا دامنه صخره های دریایی پرسه می زنند ولی اصولا ماهیان نابالغ در دسته های بزرگتری دیده می شوند. خوشبختانه این ماهی در لیست گونه های در معرض خطر سازمان IUCN قرار ندارد.

رفتارهای طبیعی

این ماهی در دریا و شرایط طبیعی می تواند تا ۴۵ سانتی متر رشد کند. در دریا در گروه های کوچک در اطراف تپه های مرجانی شنا کرده و اصولا ماهی های نابالغ و ماده ها گروه های بزرگتری را تشکیل داده وبیشتر از انواع جلبک های دریای به خصوص جلبک قهوه ای تغذیه می کنند.

نگهداری در آکواریوم

در روز های اول معرفی به آکواریوم این ماهی کمی خجالتی است و ممکن است کمی سخت باشد که به شرایط آکواریوم عادت کند. بهتر است در آکواریوم صخره های زنده زیادی وجود داشته باشد تا هم فضایی طبیعی برای مخفی شدن را در اختیار این ماهی قرار دهد و هم در روزهای اول معرفی جلبک ها و سخت پوستانی را برای تغذیه این ماهی فراهم کند.

این ماهی باید در یک آکواریوم بزرگ با اندازه مناسب نگهداری شود زیرا کوچک بودن اندازه آکواریوم می تواند مشکلاتی را در رشد و همچنین وضعیت رفتاری این ماهی بوجود آورد. یک ماهی درسالم و در شرایط مناسب باید در طول روز در تمامی بخش های اکواریوم شنا کند. در صورتی که بعد از خو گرفتن این ماهی به آکواریوم شاهد مخفی شدن بیش از حد این ماهی بودید بهتر است شرایط را بررسی کرده و عاملی که باعث ایجاد استرس در ماهی می شود را از بین ببرید. برای حفظ سلامت این ماهی لازم است نه تنها وضعیت آب بلکه وضعیت دکوراسیون آکواریوم شما نیز در وضعیت مناسب و در حالت ایده آل نزدیک به شرایط طبیعی در دریا قرار داشته باشد.

مشابه مابقی جراح ماهی ها به خصوص جراح ماهی های ناسو رژیم غذایی این ماهی نیز در حفظ رنگ و سلامت ماهی نقش بسیار مهمی دارد به خصوص وجود ویتامین ها مثل ویتامین C می تواند در جلوگیری از بروز بیماری های مختلف مثل بیماری خط جانبی که در جراح ماهی ها بسیار رایج است جلوگیری کند. همچنین این ماهی به یک سیستم فینتراسیون بسیار قوی به خصوص پروتئین اسکیمر بسیار مناسب در کنار تعویض آب دوره ای آکواریوم نیاز دارد.

بسیاری از اعضاء خانواده جراح ماهیان بسیار رنگارنگ، فعال و مورد علاقه بیشتر آکواریوم داران هستند، اما به دلیل عدم تولید موکوس بر روی بدن خود مقاومت کمتری نسبت به بیماری های پوستی مثل سفیدک از خود نشان می دهند. خوشبختانه جراح ناسو نسبت به جراح ماهی های دیگر مقاومت بیشتری نسبت به بیماری های پوستی دارد. اما به هر صورت بهتر است آنها را قبل از اضافه کردن به آکواریوم اصلی خود حتما قرنطینه کنید. این ماهی به درمان به مس نیز به خوبی جواب می دهد اما دقت کنید به دلیل وجود برخی باکتری ها در سیستم گوارش این ماهی نباید این درمان را در مدت زمان زیاد انجام دهید.

برای نگهدرای از یک ماهی بالغ به اکواریومی با ظرفیت حداقل ۴۵۰ لیتر نیاز خواهید داشت که فضاهای مناسبی را برای مخفی شدن و شنا کردن در اختیار این ماهی قرار دهد. لازم است درب آکواریوم را به خوبی بسته نگاه دارید و تعویض ۱۰ درصد از آب آکواریوم خود را به صورت هفتگی یا ۲۰ درصد آن را به صورت ماهیانه فراموش نکنید.

وجود جریان های آب داخلی و سطح اکسیژن بالا نیز می تواند به حفظ سلامت این ماهی در آکواریوم کمک کند. یک سیستم نورپردازی نرمال و دمای آب ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتی گراد برای نگهداری از این ماهی ایده آل است.

نکته بسیار مهم در رابطه با این ماهی این است که این ماهی را می توانید بدون نگرانی به آکواریوم تپه مرجانی خود اضافه کنید. البته توجه داشته باشید که در صورت تغذیه نا مناسب این ماهی ممکن است به مرجان ها و بی مهره های شما آسیب برساند. این ماهی اصولا رفتار آرامی با سایر گونه های درون آکواریوم دارد به غیر جراح ماهی های هم گروه خود که در صورت کوچک بودن اندازه آکواریوم می تواند برای شما دردسر ساز شود و بهتر است تنها یک جراح ناسو در هر آکواریوم نگهداری شود.

غذا و تغذیه

جراح ماهی ها در حقیقت ماهیان گیاه خوار هستند و در دریا از انواع جلبک های دریایی به خصوص جلبک های قهوه ای تغذیه می کنند. برای تغذیه این ماهی ها می توانید از انواع غذاهای فراوری شده با پایه جلبکی به همراه اسپیرولینا استفاده کنید و یا می توانید از جلبک هایی دریایی مختلف آماده استفاده کرده و به کمک یک گیره آنها را به لبه آکواریوم خود متصل کنید. حتی می توانید از میگوی آرتمیای غنی شده با ویتامین به همراه غذاهای گوشتی دیگر نیز برای تغذیه این ماهی کمک بگیرید. بهتر است این ماهی را سه بار در روز با مقادیر کم تغذیه کنید به جای اینکه بخواهید تمامی غذای مورد نیاز ماهی را در یک وعده در اختیار آن قرار دهید. این موضوع می تواند به حفظ کیفیت آب آکواریوم شما نیز کمک کند.

استفاده از مکمل های غذایی و ویتامین ها نیز به خصوص ویتامین C بسیار ضروری است و با افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن ماهی جلوی بروز بیشتر بیماری ها به خصوص بیمار خط جانبی را در این ماهی می گیرد. می توانید ویتامین ها را به غذای ماهی اضافه کرده و یا مستقیما به آب آکواریوم خود اضافه کنید.

تولید مثل و تکثیر

ماهی های بالغ در این گونه اصولا دارای رنگ های تیره تری هستند و نابالغ ها با بدنی خاکستری رنگ قابل تشخیص می باشند. برای تشخیص جنسیت هم می توانید در صورت سالم بودن دنباله های باله دمی به راحتی این کار را انجام دهید زیرا ماهی نر دارای دنباله های بسیار بلند تری نسبت به ماهی ماده است.

دیده شده است که برخی از گونه های جراح ماهی ها در آکواریوم های خانگی تخم ریزی کرده اند اما تا کنون گزارشی مبنی بر رشد لاروها در دست نیست.

تا کنون امکان پرورش و تکثیر این گونه در آکواریوم وجود نداشته است اما در دریا این ماهی عمل تخم ریزی و بارور سازی تخم ها را اصولا در سطح آب انجام می دهند.

ترجمه و تحقیق: مهندس پژمان اسلامی

منابع

سایت liveaquaria.Com

سایت Animal World

سایت Fish Base

سایت Encyclopedia of Life

کــلــمات کـلیــدی

نظـرات کاربـران

شما نیز می توانید نظر خود را در اینجا ثبت کنید.

متن نظر شما:
ثــــبــــت